Studieaanbod
Brede eerste graad
Een brede vorming, waarbij we je verschillende talenten of je belangstelling, zoveel mogelijk aanspreken, vinden we zeer belangrijk. Het aanbod aan keuzemodules is dan ook zeer ruim.
Het indelen in klassen gebeurt bij ons niet volgens de keuzemodules ... dat willen we net doorbreken. We zijn van mening dat een gezonde mix van leerlingen ervoor zorgt dat elke leerling zich maximaal ontplooit en dit met dezelfde hoge kwaliteitsgaranties. Tijdens de keuzemodules worden de leerlingen opnieuw ingedeeld in een andere, nieuwe klasgroep. Dit komt de sociale integratie ten goede. Het helpt bovendien om een open wereldbeeld te ontwikkelen & dat helpt ook om een tolerante samenleving mee op te bouwen.
1A
Latijn
Sport
Wereldkeuken & Human Arts
Wetenschap & Techniek (nieuw!)
1B
Sport
Wereldkeuken & Human Arts
Wetenschap & Techniek (nieuw!)
2A
Klassieke talen (Latijn)
Maatschappij & welzijn
Moderne Talen & Wetenschappen
Sport
2B
STEM-Technieken
Verzorging en Welzijn
Lessentabel 1A

Tweede graad doorstroom
Onze school heeft tal van richtingen. Koppel dit aan een kleinschalige aanpak met ruime aandacht voor kwaliteit, differentiatie en leerzorg, en je krijgt de ideale ingrediënten voor een goede voorbereiding op het hoger onderwijs. Wij geloven sterk in persoonlijkheidsopbouw en zetten daarom heel wat vakoverschrijdende projecten op in en buiten de klasmuren.
Richtingen en lessentabellen:

Derde graad doorstroom
Richtingen:
Welzijn
Humane Wetenschappen
Wetenschappen
Wetenschappen Wiskunde
Wetenschappen Moderne Talen
Sportwetenschappen
Sportwetenschappen
Zeesportwetenschappen
Latijn
Latijn - Moderne Talen
Latijn - Wiskunde
Economie
Economie - Wetenschappen


Tweede en derde graad dubbele finaliteit
Sport
Ook zeesport in een TSO aanbod. Deze richting is uniek in Vlaanderen. Klemtoon ligt in het verwerven van drie zeesporten: golfsurfen, zeilen & windsurfen. Ook andere watersporten worden aangeboden. Telkens wordt gewerkt in drie niveaugroepen. Verschillende leerlingen stoten ondertussen door tot de top van Vlaanderen in hun discipline.
Tweede graad: Eerste jaar
Tweede graad: Tweede jaar
Derde graad:
Maatschappij en Welzijn
Nieuwe studierichting. Opvolger van de studierichting STW. Deze studierichting bereidt de leerlingen uitstekend voor op een opleiding verpleger, zorgkundige, kleuterleider, leraar lager onderwijs, maatschappelijk werk, toegepaste psychologie, enz.
Tweede graad: Eerste jaar
Tweede graad: Tweede jaar
Sociale en Technische Wetenschappen
Deze studierichting bereidt de leerlingen uitstekend voor op een opleiding verpleger, zorgkundige, kleuterleider, leraar lager onderwijs, maatschappelijk werk, toegepaste psychologie, laborant, enz.
Derde graad:
Boekhouden-Informatica
Deze studierichting bereidt leerlingen voor op hogere studies in de economische sector zoals bedrijfsmanagement en maakt leerlingen voor de arbeidsmarkt. Het is ook de ideale vooropleiding voor onze nieuwe secundair-na-secundair opleiding.

Tweede graad arbeid
Derde graad arbeid
Richtingen:
Verzorging
Thuis & Bejaardenzorg/ Zorgkundige
Zorgkundige DUAAL
Kinderbegeleider DUAAL
Mechanisch Onderhoud
Pijpfitten/Lassen/Monteren
Lasser Monteerder DUAAL
Derde graad: Eerste jaar

7de jaar Secundair-na-Secundair Immobilïenbeheer

Lessentabel
Deze studierichting maakt je klaar voor een ondersteunende taak in de vastgoedsector in één enkel studiejaar direct na het secundair onderwijs. Heb je een interesse in de vastgoedsector, ben je vlot en wil je snel aan de slag in de sector na je SO? Ben je in het bezit van je diploma SO? Schrijf je dan snel in voor onze unieke studierichting 7de Se-n-se Immobiliënbeheer (7 Immo).
We willen deze nieuwe & unieke studierichting In Vlaanderen op de modernst mogelijke manier aanbieden. Je werkt in deze studierichting erg zelfgestuurd, naar doelen die we samen volledig geïntegreerd en praktijkgericht uitzetten. We bieden alle vakken hybride aan, dus deels op school in een hypermoderne omgeving en gedeeltelijk online. Er is wel een goede treinverbinding naar Blankenberge, maar je hoeft dus niet meteen elke dag af te zakken naar onze campus.
Je krijgt les van mensen uit de vastgoedsector in maximaal 28 lestijden per week (contacturen+werkuren). Er is 1 dag stage per week voorzien, met 1 blokstage van een week in de sector. Er wordt een Erasmus+stage voorzien van 17 dagen in een van de buurlanden (betaald door de EU). Je krijgt ook een laptop ter beschikking van de school als je niet over een eigen toestel beschikt.
Wat houd je nog tegen om te starten?
