top of page

Tweede graad doorstroom

Onze school heeft tal van richtingen. Koppel dit aan een kleinschalige aanpak met ruime aandacht voor kwaliteit, differentiatie en leerzorg, en je krijgt de ideale ingrediënten voor een goede voorbereiding op het hoger onderwijs. Wij geloven sterk in persoonlijkheidsopbouw en zetten daarom heel wat vakoverschrijdende projecten op in en buiten de klasmuren.

Richtingen en lessentabellen:

Latijn

Moderne Talen

Natuurwetenschappen

Sportwetenschappen

Zeesport - Omni - Voetbal - Dans

Humane wetenschappen

Tweede graad dubbele finaliteit

De unieke studierichting Zeesport zit ook in ons aanbod Dubbele Finaliteit (TSO). Naast de optie Zeesport bieden we ook Dans, Voetbal & Omnisport aan als opties. Dat betekent dat je 6 uur specifieke sportspecialisatie krijgt in je weekrooster. 

Voor Zeesport richten we ons op de watersporten die vooral op zee kunnen worden beoefend: golfsurfen, kitesurfen en zeilen. Ook andere watersporten komen aan bod. We beschikken zelfs over eigen strandzeilwagens. Lifesaving en zwemmen maken ook deel uit van de opleiding en worden vooral tijdens de wintermaanden beoefend. Voor alle disciplines wordt er gewerkt met drie niveaugroepen (beginners, gevorderden, pro’s). Iedereen die goed kan zwemmen en over een gezonde basisconditie beschikt, kan instappen in de richting. 

Verschillende leerlingen zijn in hun discipline via onze opleiding Zeesport al doorgestoten tot de absolute top in Europa. Deze richting is een samenwerking met WWSV. In de derde graad is er ook een zeesportstageweek voorzien in Bombannes (Frankrijk) ism UCPA.

Uiteraard is er zowel in de Doorstroomfinaliteit (ASO) als in Dubbele Finaliteit (TSO) ook veel aandacht voor de algemene vorming in de richting Zeesport. 

Is voetbal je sportpassie, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Alle leerlingen Dubbele Finaliteit (TSO) Voetbal  krijgen 6 uur per week sportspecialisatie Voetbal, naast de andere 5 uur algemene sport. Verder zit er ook een flinke brok bewegingswetenschappen en algemene vorming in je opleiding. Alle studierichtingen Dubbele Finaliteit (TSO) leiden immers naar een diploma SO, de basis voor een opleiding in het hoger onderwijs.

 

Vanaf 2024 kan je ook in de 2de graad de optie Dans volgen in zowel Doorstroomfinaliteit (ASO) als in de Dubbele Finaliteit (TSO). Meer bepaald  4u sportspecialisatie in ASO en 6u sportspecialisatie in TSO. Deze richting werd opgezet in samenwerking met de Blankenbergse dansschool Dance Energy. Ballet, Jazz/modern en Urban komen in de opleiding ruim aan bod.

Naast de drie sportspecialisaties is er ook onze omnisportopleiding. In de uren sportspecialisatie gaan we hier op zoek naar eigentijdse nieuwe sporten die als initiatie worden aangeboden.

Maatschappij en Welzijn

Deze brede, sociale opleiding is de ideale voorbereiding voor verdere studies als verpleger, zorgkundige, kleuterleider, leraar lager onderwijs, maatschappelijk werk, toegepaste psychologie, diëtist, enz.

De leerlingen krijgen een stevige algemene vorming, heel wat uren psychologie en pedagogie, extra toegepaste wetenschappen en ook een inzicht in ‘gezonde voeding en gezond leven’. In deze studierichting is het belangrijk dat je goed observeert, reflecteert en communicatieve en sociale vaardigheden leert. Je legt de focus op gezondheidsbevordering en op het uitvoeren van huishoudelijke taken binnen een gezinscontext.

Mechanische Technieken

 

Werk je graag nauwkeurig, ben je een beetje handig en verstandig? Dan is deze STEM-richting iets voor jou!  STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics op een geïntegreerde manier. 

Je krijgt heel wat extra wetenschappen, toegepast en praktisch zoals fysica, mechanica, elektriciteit, materiaalleer en thermodynamica en 8 uur praktijkopdrachten in ons nieuw atelier.

Je ontwikkelt inzicht in en leert nadenken over natuur- en technologische kennis en vaardigheden en past ontwerpmethoden en realisatietechnieken toe in technische processen en systemen. Je werkt met verspanende en niet-verspanende technieken en met montage en demontage. Je leert ook onderdelen, componenten en verbindingsstukken samenstellen en verbindingstechnieken toepassen. Lassen en monteren komen aan bod, maar ook constructies in andere materialen bouwen we samen uit.

Tweede graad arbeid

Mechanica

Zorg & Welzijn

logo_ATH_Maerlant_NEW_RGB (1).jpg
bottom of page