top of page

Laptopproject

Een digitale school in een digitale wereld

Laptops op school

Elke leerling dient over een laptop te beschikken die zowel thuis als op school kan gebruikt worden. Elke leerling krijgt een e-mailadres van de school waarmee alle software die nodig is voor school beschikbaar is.

Leerlingen brengen hun laptop altijd volledig opgeladen mee naar school, er zijn vervanglaptops indien er een batterij leeg is tijdens de les.

We benadrukken dat de leerlingen geen 7 of 8 lesuren continu met hun laptop zullen werken. We streven naar een goede mix van verschillende onderwijsvormen.

ex juni 2023 20230616_085405 (Middel) (12).jpg

Chromebooks

Onze school kiest sinds jaar en dag voor een specifiek type laptop: Een Chromebook. Dit is een toestel waarmee alle educatieve doelen bij ons op school gehaald kunnen worden. Een Chromebook is gemakkelijk in gebruik en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Let op: Er is een uitzondering voor wetenschappen-wiskunde en bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen vanaf het 5de jaar. In die richtingen is een Windows laptop verplicht.

Ondersteuning

Als u kiest voor ons laptopproject krijg je extra ondersteuning:

  • Een verlengde garantie

  • Een maximale herstelkost van 39 euro bij eigen schade

  • Een vervangtoestel indien jouw toestel hersteld wordt

  • Een diefstalverzekering

  • Ondersteuning bij softwareproblemen door de ICT-coördinator

ex 14 juni in 2023 20230614_085524 (Middel) (10).jpg

Huren of kopen? Garantie?

lenovo-14e-chromebook-hero.webp

U kiest zelf of u het toestel koopt of huurt. Bij aankoop betaalt u het volledige bedrag in een keer. Bij huren betaalt u maandelijks een bedrag. Na de huurperiode mag u de laptop ook gewoon houden. Let wel op: De totaalprijs is bij huren wel hoger dan bij kopen.

U kan zelf een garantieperiode van 3 of 4 jaar kiezen.

Ik heb al een laptop, mag ik die gebruiken?

We willen als school graag dat elke leerling optimaal kan leren. Daarom is het wel belangrijk dat het toestel voldoet aan verschillende voorwaarden. Om te kijken of uw specifiek toestel voldoet maakt u telefonisch een afspraak met de ICT-coördinator.

Let wel: Als u een eigen toestel hebt met particuliere garantie vervalt het recht op een reservetoestel in geval van herstel. U zorg er zelf voor dat de leerling een vervangtoestel heeft.

Softwareondersteunig vanuit de school is mogelijk na afspraak met de ICT-coördinator.

ex juni 2023 20230616_085405 (Middel) (6).jpg
logo_ATH_Maerlant_NEW_RGB (1).jpg
bottom of page