top of page

Derde graad doorstroomfinaliteit

Richtingen:

Welzijn 

Humane Wetenschappen 

 

Wetenschappen

Wetenschappen Wiskunde

 

Sportwetenschappen

Sportwetenschappen

Zeesportwetenschappen (uniek in Vlaanderen)

 

Latijn

Latijn - Moderne Talen (* onder voorbehoud)

Latijn - Wiskunde (* onder voorbehoud)

Economie

Economie - Moderne Talen
Bedrijfsondersteunende Informaticawetenschappen

Uitstap_Brugge.JPG

Derde graad dubbele finaliteit

Gezondheidszorg

Dit is de opvolger van de studierichting STW. Deze studierichting bereidt de leerlingen uitstekend voor op een opleiding verpleger, zorgkundige, kleuterleider, leraar lager onderwijs, maatschappelijk werk, toegepaste psychologie, enz. 

We combineren een brede, toegepaste, wetenschappelijke opleiding met voldoende inzichten in anatomie, fysiologie, psychologie en pedagogie. Je krijgt ook een degelijke stageopdracht in het laatste jaar in thuiszorg, bejaardenzorg, zorg voor kinderen en/of ziekenhuis.

Sportbegeleiding

Ook in de derde graad bieden we drie sportopties aan in de dubbele finaliteit of TSO Sportbegeleiding: Voetbal, omnisport en de unieke studierichting Zeesport.

 

Voor Zeesport richten we ons op de watersporten die vooral op zee kunnen worden beoefend: golfsurfen, kitesurfen en zeilen. Ook andere watersporten komen aan bod. We beschikken zelfs over eigen strandzeilwagens. Lifesaving en zwemmen maken ook deel uit van de opleiding en worden vooral tijdens de wintermaanden beoefend. Voor alle disciplines wordt er gewerkt met drie niveaugroepen (beginners, gevorderden, pro’s). Iedereen die goed kan zwemmen en over een gezonde basisconditie beschikt, kan instappen in de richting. 

Verschillende leerlingen zijn in hun discipline via onze opleiding Zeesport al doorgestoten tot de absolute top in Europa. Deze richting bouwden we op in samenwerking met WWSV. In de derde graad is er ook voor alle leerlingen een week een sportstage in Bombannes (Frankrijk) i.s.m. UCPA.

Uiteraard is er in de Doorstroomfinaliteit (ASO) als in Dubbele Finaliteit (TSO) ook veel aandacht voor de algemene vorming.

Is voetbal je sportpassie, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Alle leerlingen Dubbele Finaliteit (TSO) Voetbal  krijgen 6 uur per week sportspecialisatie Voetbal, naast de andere 5 uur algemene sport. Verder zit er ook een flinke brok bewegingswetenschappen en algemene vorming in je opleiding. Alle studierichtingen Dubbele Finaliteit (TSO) leiden immers naar een diploma SO, de basis voor een opleiding in het hoger onderwijs.

Derde graad
arbeidsgerichte finaliteit

Richtingen:

Basiszorg en ondersteuning
Thuis & Bejaardenzorg/ Zorgkundige
Zorgkundige DUAAL
Kinderbegeleider DUAAL
        
Preventief onderhoud machines en installaties
Pijpfitten/Lassen/Monteren
Lasser Monteerder DUAAL

logo_ATH_Maerlant_NEW_RGB (1).jpg
bottom of page